Načelnik Stoca: Očekujem da će i biti krivi i oslobođeni

Vijesti 28. nov 201711:14 > 11:22
N1

Načelnik Stoca Stjepan Bošković u izjavi za N1 uoči sutrašnje presude tzv. šestorci kazao je da su njegova očekivanja "da će to biti jedan kompromis, a to je da će i biti krivi i da će u isto vrijeme biti oslobođeni".

“Danas je jedan običan dan u Stocu kao i ostali dani koje mi provodimo. Uvjeren sam da bilo kakva presuda koja će se sutra obznaniti neće utjecati na život u Stocu jer previše je toga preko stolačkih leđa i preko Stočana prošlo u zadnjem vremenu da bi nas mogla neka presuda izbaciti iz ovog redovnog života i vratiti se u nekakve vanredne prilike”, kazao je Bošković za N1.

“Činjenica je da se puno medijske pozornosti daje, da se očekuje da će nešto biti u Stocu, međutim, ja vas uvjeravam sutra će biti jedan od običnih dana u općini Stolac kao što će biti 20. i eventualno 1. 12. Ta napetost koja se pokušava prebaciti na sam grad Stolac od ove presude, mislim da neće pasti na plodno tlo kada se tiče Stoca i Stočana”, poručio je načelnik Stoca.

Kako je naveo, “previše toga se u zadnje vrijeme događalo i vidjeli smo sami dobro da od toga nema nikakve apsolutno koristi ni Stolac ni Stočani”.

“Uvjeren sam da da su se Stočani okrenuli ka budućnosti, a budućnost je razvijanje ovog grada kako mi promišljamo u Stocu bez obzira radilo se o Srbima, Hrvatima ili Bošnjacima. Jedno tako tako možemo izaći iz ove krize, zaustaviti mlade da ne odlaze, zaustaviti Stočane da žive u Stocu. Ne očekujemo apsolutno ništa od sutrašnje presude bez obzira kako ona izgledala i na koji način će se sutra obznaniti”, naveo je on.

Kakva su vaša očekivanja od presude?

“Moja su očekivanja da će to biti jedan kompromis, a to je da će i biti krivi, ali da će u isto vrijeme biti oslobođeni. Imajući u vidu da su ti ljudi već 13 godina u Hagu i da je to primjereno vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, to očekujem. Međutim, što će biti, to ćemo vijdeti sutra”, naveo je načelnik Stoca Stjepan Bošković u izjavi za N1 uoči sutrašnje presude tzv. šestorci.