Auto u kojem se udala Elizabeth Taylor na ulicama Banjaluke

Vijesti 05. dec 201717:11 > 19:17
N1

Ukoliko poželite vjenčanje kao što su imali Elizabeth Taylor i Richard Burton morat ćete po limuzinu u Banjaluku. Oldtajmer u kojem su se snimali holivudski filmovi i vjenčavali poznati parovi danas je u vlasništvu jednog Banjalučanina.

“Srebrna princeza” model Rolls-Roycea iz 64. godine. Ovaj automobil koristio se u filmskoj industriji Hollywooda, ali i za vjenčanja poznatih glumačkih parova.

U ovom automobilu, 1964. u Montearlu, sjedila je Elizabeth Taylor i to kada je krenula na svoje prvo vjančanje sa Richardom Burtonom.

Oldtajmer za koji se predpostavlja da je u njemu snimljena završna scena filma sa Juliom Roberts “Moj najbolji prijatelj se ženi” danas je u vlasništvu Banjalučanina Tihomira Kuvalje.

“Ja sam inače ljubitelj oldtajmera i uvijek ih imam po nekoliko. Međutim, tad nisam imao nijednog. Tražio sam preko interneta i onda je sin pronašao ovaj auto u Americi kod Los Angelesa. Bila mu je povoljna cijena, jer mi uvijek tražimo ono što je jeftinije i onda ga ovdje sređujemo jer kod nas je to sređivanje jeftinije nego na zapadu”, kaže Kuvalja.

Auto od nehrđajućeg čelika i sa staklenom pregradom između vozača i putnika, Kuvalja restauira već šest godina.

“Auto sa tri reda sjedišta i sa benzinskim motorom. Nije ni puno kubika ni velike snage. Jer tad su se pravili automobili manje snage, ali automobili koji traju. Na njemu nigdje ne trebaju rezervni dijelovi jer se sve da popraviti, a i napraviti”, otkriva Kuvalja.

Pored ovog automobila istorijske vrijednosti, u dvorištu je još jedan oldtajmer koji pokazuje tehnički napredak jednog naroda. Mercedes iz 1975. godine.

“Ja, ustvari, uživam da vraćam dušu starim automobilima i inače starim stvarima. To mi je užitak – kad ja oživim to ponovo”, dodaje Kuvalja.

Za oživljavanje starih automobila treba mnogo vremena, strpljenja i novca zbog čega ga automehaničari ne žele u svojim radnjama.
“Srebrna princeza” mogao bi biti prvi oldtajmer koji bi ovom Banjalučaninu mogao donijeti zaradu jer planira da ga iznajmljuje mladencima koji žele vjenčanje po uzoru na holivudski par.