Na GP Izačić obustavljen saobraćaj za teretna vozila

Vijesti 21. mar 201814:04 > 14:05
GP Izacic/Ilustracija

Na GP Izačić, zbog loših uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na graničnim prelazima u BiH danas nema dužih zadržavanja.

Na putevima u višim predjelima na kolovozu mjestimično ima ugaženog snijega, a izdvajaju se putevi Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno – Kupres – Bugojno, Livno – Glamoč – Mrkonjić Grad, Bihać – Ključ i Bosanski Petrovac – Drvar – Livno.

Na području Bosanskog Petrovca, Glamoča, Bosanskog Grahova, Kupresa, Livna i Tomislavgrada, dodatne poteškoće vozačima stvara jak vjetar koji formira snježne nanose.

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila.

Zbog nešto nižih temperatura iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) upozorili su na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona, a izdvajaju se putevi Sarajevo – Foča, Bihać – Bosanska Krupa, Konjic – Mostar, Jajce – Banja Luka, Bugojno – Novi Travnik, Rogatica – Višegrad i Turbe – Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad – Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Za sutra ujutro (22. mart) od pet sati, najavljen je početak sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup. Za vrijeme radova saobraćaj će biti obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.