Borić, Dizdarević i Hadžiomerović gosti Novog dana

Vijesti 12. apr 201813:50 > 14:18
N1

Zaoštrava se odnos između svjetskih sila u sukobu oko Sirije. Koji su interesi SAD, a koji Rusije?

Koje zemlje koga podržavaju i zašto niko ne razmišlja o civilima? Kakve su posljedice napada otrovima i je li istina sve ono što prenose mediji? Šta se krije iza kulisa – za Novi dan sa nama o svemu razgovara bivši dopisnik i ambasador sa Bliskog Istoka, Zlatko Dizdarević.

Predstava “Neka se čuju i vaši glasovi” – autorsko je djelo Hasije Borić. To je priča o nani Fati Orlović. Priča ispričana na pozorišnim daskama koja će svoju premijeru doživjeti sutra u prostoru Franjevačkog međunarodnog studentskog centra u Sarajevu. O predstavi, 40 godina rada i nani Fati za “Novi dan” govori Hasija Borić – glumica.

Zašto je BiH u ćorsokaku i kako prevazići trenutno stanje? Gdje su u svemu tome mediji i kako građani rasuđuju istinu.. Najzanimljivije naslovnice dnevnih novina ovoga jutra bira i komentariše novinar, kolumnista Bakir Hadžiomerović. Sa vama je Merima Šemić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.