Tužilaštvo BiH traži mjere pritvora za Fredija Kolu

Vijesti 23. apr 201814:53 > 14:58
N1

Tužilaštvo BiH predložilo je mjeru pritvora za Fredija Kolu, lišenog slobode u akciji Granične policije BiH u kojoj je zaplijenjena veća količina opjne droge.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH je uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Fredija Kolu, rođenog 1988. godine u Puke, Albanija, državljanina Albanije.

Ovog osumnjičenog su na Međunarodnom graničnom prijelazu „Deleuša“, općina Bileća, otkrili policijski službenici Granične policije BiH.

Prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila, policijski službenici su u skrivenom dijelu vozila pronašli i oduzeli oko 22 kg opojne droge „marihuana“, koja je radi međunarodnog prenosa i prodaje prethodno prokrijumčarena iz Albanije u Crnu Goru, a potom u Bosnu i Hercegovinu.

Osumnjičeni se tereti za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ-a BiH.

Mjera za određivanje pritvora u trajanju od mjesec dana se predlaže za osumnjičenog iz razloga opisanih u članu 132. tačkama a) i b) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, piše u saopštenju Tužilaštva BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.