Vasković: Lukač traži nadoknadu u visini od 8.000 KM

Vijesti 11. maj 201818:47 > 19:02
N1

Slučaj smrti Davida Dragičevića i dalje u fokusu. Ministar unutrašnjih poslova entiteta Republika Srpska Dragan Lukač podnio je krivične prijave zbog, kako navodi, iznošenja neistina na njegov račun. Prijave je podnio samo dana nakon što je u Banjaluci održana posebna sjednica NSRS posvećena slučaju Davida Dragičevića, ali i sigurnosnoj situaciji.

Odgovori na pitanja u slučaju Dragičević vruć su krompir u rukama Anketnog odbora, tijela koje je kasno sinoć formirala Narodna skupština RS, glasovima vladajuće većine, uz uzdržanost opozicije. Od pet članova odbora četiri su iz opozicije, samo jedan iz vladajućeg SNSD-a.

“Oni koji su tražili sjednicu NSRS danas su nosioci jedne važne aktivnosti. Ako neko želi da se informiše o bilo čemu u vezi tog događaja moraće da pozove broj ljudi koji su u toj komisiji, prije svega predsjednika te komisije. On je taj koji će u ime Narodne skupštine da informiše javnost o objektivnom kretanju i onome šta jeste”, kaže Dodik.

Branislav Borenović koji je imenovan za predsjednika anketnog odbora kaže da “Anketni odbor ima nadležnost samo da zauzme stav, ali ne i da se bavi policijskim i tužilačkim poslovima”.

“Vidjeli ste da vlast ne želi narodu da kaže istinu u vezi sa ovim slučajem i da odgovornost sada pokušavaju da prebace na Anketni odbor”, tvrdi Borenović.

Nerazjašnjena smrt 21-godišnjeg studenta pojedinačan je slučaj, zaključila je skupštinska većina, slučaj izaziva zabrinutost i gnjev građana, zbog čega su pozvane nadležne institucije da ga što hitnije riješe.

Možda se istraga i razriješi, ali ministar Dragan Lukač neće.

Većina oko SNSD-a rekla je “ne” zahtjevu opozicije za njegovu smjenu. Dragan Lukač danas je kao građanin podnio krivične prijave protiv blogera Slobodana Vaskovića i Davora Dragičevića.Tereti ih za iznošenje neistina na njegov račun, ali i optuživanje za saučesništvo u stradanju Davida Dragičevića.

“Istina je da je Lukač podnio tužbu za klevetu protiv mene, Slobodana Vaskovića, a njegova tužba protiv Davora Dragičevića još nije zaprimljena. Lukač traži nadoknadu u visini od 8.000 KM za ‘pretrpljene duševne boli'”, otkriva Vasković.

Prijave su podnijeli i direktor policije RS Darko Ćulum, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić, te patolog Željko Karan.

Ni to nije pokolebalo Vaskovića u pisanju, niti Davora Dragičevića u tvrdnjama da je njegov sin ubijen, uz saučesništvo prozvanih pojedinaca iz institucija.

“Davida Dragičevića Vam nikada neću oprostiti. Našu djecu Vam nikada neću oprostiti. Pravda za Davida. Ostajemo ovdje”, poručio je Davor Dragičević.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.