Zlatna medalja magazina "Decanter" za vina manastira Tvrdoš

Vijesti 31. maj 201809:49 > 09:58
N1

Vinarija manastira Tvrdoš kod Trebinja ostvarila je veliki uspjeh na ovogodišnjem takmičenju vina u Londonu koje svake godine u maju organizuje najprestižniji i najeminentniji vinski časopis na svijetu "Decanter" osvojivši jednu zlatnu i dvije bronzane medalje za svoja vina.

Vino manastira Tvrdoš “Velika Rezerva” osvojilo je Zlatnu medalju u veoma jakoj konkurenciji više od 16.900 vina iz cijelog svijeta a vina “Vranac” i “Hum” (Cabernet Sauvignon) bronzane medalje.

Manastir Tvrdoš

“Ova nagrada je najveći uspjeh do sada za sva vina i vinarije iz Republike Srpske, a takođe je i jedina Zlatna medalja za sva vina iz BiH koja su bila na ovogodišnjem Decanterovom takmičenju, što naš uspjeh čini još većim”, naveli su iz manastira Tvrdoš.

Ovaj veliki uspjeh koji je ostvaren na svjetskom nivou, strogom i zahtjevnom Decanterovom takmičenju vina, samo je još jedna potvrda kontinuiranog vrhunskog kvaliteta vina manastira Tvrdoš koji ovu vinariju svrstavaju u red najuspješnijih i najpoznatih u regionu.

Manastir ima dva podruma. U starom kamenom podrumu iz 15. vijeka, u stoljetnim hrastovim bačvama sazrijeva vranac, a samo desetak metara dalje, uz samu Trebišnjicu, ukopan je novi podrum opremljen najsevremenijom tehnologijom, ali savršeno uklopljen u postojeći kompleks.

Moderna tehnološka rješenja uključuju i gravitacioni transport vina tokom procesa prerade, omogućen visinskim razlikama između različitih nivoa podruma.

Priču o oazi ukusa i mira, bosanskohercegovačkom manastiru Tvrdoš kraj Trebinja, pogledajte u priči Milice Vučetić na ovom linku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.