Borenović: Građani su s pravom uznemireni

Vijesti 05. jun 201814:00 > 14:11
N1

Anketni odbor Narodne skupštine Republike Srpske predstavio je danas izvještaj u vezi sa svim relevantnim činjenicama slučaja stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Izvještaj je javnosti predstavio predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović koji je kazao da je Anketni odbor održao devet sjednica, izvještaj je na 323 stranice i javnosti će biti dostupan odmah.

‘Anketni odbor smatra da su građani sa pravom uznemireni. Postoje sumnje da je David ubijen. Zbog propusta da se utvrdi odgovornost ministra unutrašnjih poslova, načelnika Odjeljenja za teški i organizovani kriminalitet, direktora Zavoda za sudsku medicinu”, rekao je Borenović.

On je dodao da su zaključci usvojeni sa četiri glasa ZA i jednim suzdržanim.

Odnos RTRS i SRNA-e bio je ignorantski i neprofesionalan. Zaključci usvojeni sa četiri glasa ZA i jednim suzdržanim. Suzdržan je bio Kalabić”, naglasio je Borenović.

Potom se javnosti obratio i sam Drago Kalabić koji je rekao da su trebali biti ispitani svi koji tvrde da imaju dokaze da je David ubijen. Više informacija kao i detalje iz izvještaja donosimo u informativnim emisijama N1.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.