Bešlić za sutra najavio probno puštanje u rad kolektora

Vijesti 19. jun 201815:07 > 15:10
N1

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je danas novinarima u Mostaru kako će sutra, 20. lipnja, probno pustiti u rad postrojenje za tretman otpadnih voda, poručivši kako "Europska komisija i švedski veleposlanik u BiH Anders Hagelberg mogu odahnuti".

“Ukoliko ta proba prođe onako kako očekujemo, onda ćemo za 10-ak dana imati svečanu ceremoniju puštanja otpadnih voda na pročistač”,  istaknuo je Bešlić.

Po njegovim riječima, ovih su dana rješavani problemi koji su se nagomilali od početka rada oko pročistača.

“Na ovom smo projektu radili mnogo i naporno. Imali smo poteškoća svake vrste, ali nadam se da ćemo za vrlo kratko vrijeme reći da je to sve iza nas, i da će Mostar imati pročišćenu vodu koju će odlagati u Neretvu”, istaknuo je mostarski gradonačelnik.

Što se tiče lijevoobalnih kolektora Bešlić ističe kako su zbog turističke sezone prekinuti radovi u Titovoj ulici, ali da se nastavlja s kopanjem mikrotunela ispod Neretve tzv. sifona koji će povezati lijevu i desnu obalu, tako da će se i to, do kraja godine, u najvećoj mjeri privesti kraju.

Naime, nepuštanje mostarskih kolektora u pogon, po riječima švedskog veleposlanika u BiH, jako je frustrirajuće za švedske porezne obveznike koji su do sada u ovaj projekt uložili 16 milijuna maraka.

Švedski veleposlanik ranije je izjavio kako radovi kasne te da su se kolektori već mogli pustiti u pogon.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.