Napad na novinare Klixa i Al Jazeere na protestu u Sarajevu

Vijesti 26. jul 201817:03 > 17:16
Faktor.ba

Fotoreporteri portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans fizički su napadnuti na protestima bivših boraca koji su danas blokirali saobraćajnicu na Skenderiji u Sarajevu, javio je portal Klix.ba.

Kako navode s ovog portala, prilikom fotografisanja događaja, desetak bivših boraca opkolilo je fotoreportera i bez razloga fizički ga napalo nanijevši mu tjelesne povrede.

‘Nakon intervencije kolega s Al Jazeere koji su također napadnuti, fotoreporter je odveden na sigurno nakon čega je prevezen u Dom zdravlja radi zbrinjavanja povreda”, naveli su s Klixa.

Kako su saopćili s Al Jazeere Balkans, žena koja je demobilisani borac, reportera je napala metalnom šipkom.

Manja grupa boraca je počela da tuče mlađeg kolegu fotografa . Mi smo bili u blizini jer smo htjeli da snimimo inserte. Moram da kažem da me naš snimatelj Mirsad Bukvić fascinirao kada je prišao da pomogne tom mladiću. Žena koja je demobilisani borac s metalnom šipkom je nasrnula na tog mladića, a u Mirsinom pokušaju da ga spase, i sam je dobio udarac tom metalnom šipkom. Ovo je izmaklo kontroli. Ima nekoliko pijanih, nekoliko sumnjivih za koje niko ne zna ko su, a ratoborna gospođa koja koristi metalnu šipku inače boravi u šatorskom naselju pred zgradom u kojoj je prije bila smještena Vlada”, javila je novinarka Al Jazeere Nadina Maličbegović.

Nakon intervencije kolega s Al Jazeere koji su također napadnuti fotoreporter je odveden na sigurno nakon čega je prevezen u Dom zdravlja radi zbrinjavanja povreda.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za N1 su kazali da nemaju informaciju da je napad prijavljen policiji jer su brojne snage još uvijek na terenu.

U nastavku pogledajte dio napada koji se desio oko 16.30 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.