Pronađeno "bajpas" rješenje za bivšeg šampiona Evrope

Vijesti 13. sep 201816:49 > 18:00
N1

Nakon što su mediji objavili da sa radom prestaje nekadašnji šampion Evrope i višegodišnji šampion Bosne i Hercegovine, Rukometni klub Borac iz Banjaluke, oglasili su se i iz ovog sportskog kolektiva. Objašnjavaju da zbog nepostojanja uslova za rad obustavljaju treninge. Situacija je ipak dobila pozitivno "bajpas" rješenje.

Sajam knjige u dvorani Borik obradovao je ljubitelje dobre pisane riječi. No, sportiste koji inače treniraju u objektu, privremeno je deložirao. Zbog manjka sportskih dvorana u Banjaluci, rukometaši Borca treniraju u susjednoj opštini Čelinac, a pomladak u parku Mladen Stojanović.

“Danas su momci zbog jučerašnjih dešavanja dobili slobodan dan. Danas smo našli jedno rješenje, šta ćemo i kako. Vjerovatno ćemo nastaviti trenirati u Čelincu, a djeca će u parku dok se ne oslobodi dvorana Borik koja je zauzeta, tu su Sajam knjiga, džudo turnir, stranačke konvencije”, priča Vladimir Branković, direktor RK Borac

Uprava kluba je saopštila da prestaje sa treninzima svih selekcija, zbog lošeg finansijskog stanja, ali i zbog nepostojanja prostora za treninge u Banjaluci.

“Bajpas” rješenje je budžetski novac – 100.000 KM koje je danas odobrila Vlada RS. Borčevi navijači su poručili šta misle o situaciji: “Stop rušenju BL sporta” i “Borik ne zaboravljamo”.

Nije izvijesno ni da li će Borac igrati evropski Challenge protiv kluba Baki iz Azerbejdžana. Prva utakmica bi se trebala igrati 6. ili 7.oktobra, ali je upitna zbog finansija.

“Ne znamo da li kreće Premijer liga, ne znamo ni da li igramo, da li se spremamo za Evropu, tako isto čeka i reperezentaciju. Jedna nezavidna situacija za sve”, ističe Bojan Unčanin, trener RK Borac.

Trećinu godišnjeg budžeta izdvajaju za vraćanje naslijeđenih dugova, kažu u Borcu, a u tom petogodišnjem ciklusu, osvojili su četiri titule šampiona i četiri Kupa BiH.

“Situacija u RK Borac je kao i u drugim klubovima, nezahvalna. Oni su ovo morali ovako da bi probudili svijest čelnika Grada i RS”, tvrdi Dejan Kondić, sportski novinar.

Ispred hrama banjalučkog sporta, mural legendama, evropskim šampionima – rukometašima Borca, podsjeća na stare dane slave.

Šampion Evrope iz 1976.godine RK Borac danas nije trenirao. Sutra hoće, ali u susjednoj opštini Čelinac. Pomladak kluba nastaviće trenirati, ali u parku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.