Migranti će ponovo biti vraćeni u Bihać

Vijesti 23. okt 201813:52 > 13:57
N1

Prazni autobusi ponovo su stigli na granični prelaz Izačić odakle će stotinjak migranata vratiti nazad u Bihać, odnosno u hotel Sedra (žene, djeca i porodice) i Đački dom.

Kako javlja reporterka N1, Adisa Imamović, koja prati događaj – situacija na GP Izačić je mirna, nema incidenata, a pripadnici Granične policije i MUP-a USK pripremaju teren kako bi ukrcali sve migrante koji se nalaze u tom dijelu i vratili ih nazad u smještaj.

Također, slična situacija je i na graničnom prelazu Maljevac, u blizini Velike Kladuše.

Reporterka N1 javlja da je danas mnogo manji broj migranata došao na Izačić nego jučer, te da su danas to većinom žene, djeca i nekolicina muškaraca mlađe životne dobi.

Nešto ranije se očitovao i MUP Republike Hrvatske.

“Među migrantskom populacijom na području Bosne i Hercegovine i Republike Srbije se širi lažna vijest, odnosno lažna informacija da će Republika Hrvatska dozvoliti njihov ulazak na svoj teritorij, kao i daljnji prolazak prema zemljama zapadne Europe. Ministarstvo unutarnjih poslova RH i ovom prilikom naglašava da će hrvatska policija provoditi nacionalno i europsko zakonodavstvo i neće dopustiti nezakonite prelaske svoje državne granice, odnosno vanjske granice Europske unije”, saopćeno je iz MUP-a RH.

Drugim riječima, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske saopćilo je kako neće dozvoliti ulazak neprijavljenih migranata na teritorij Hrvatske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.