Susret Komšića sa ambasadorom Srbije u Bosni i Hercegovini

Vijesti 04. dec 201814:05 > 14:11
Predsjedništvo BiH

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, se sa sastao sa Aleksandrom Đorđevićem, ambasadorom Srbije. Komšić i Đorđević su razgovarali i o nerješenim pitanjima u odnosima između dvije države, saopšteno je iz kabineta Komšića.

Razgovarano je o načinima uspostavljanja još bolje i kvalitetnije saradnje BiH i Srbije, na principima iskrenog i prijateljskog dijaloga. Istо tako, razgovarano je o otvorenim pitanjima koja postoje između BiH i Srbije, kao što je neriješeno pitanje granice i korištenja hidropotencijala, što se također treba rješavati iskrenim dijalogom, uz podršku stručnjaka za ovu oblast.

Tom prilikom, član Predsjedništva BiH Željko Komšić posebno je istakao da razumije teškoće u postizanju dogovora na relaciji Beograd-Priština, ali da postizanje konačnog dogovora ni na koji način ne može uticati na Bosnu i Hercegovinu.

Razgovarano je i o tome da trgovinska razmijena treba biti ojačana, u korist obje zemlje, u čemu ekonomija treba imati važno mjesto u međudržavnoj saradnji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.