Dodik čestitao pravoslavnu Novu godinu

Vijesti 13. jan 201921:57 > 22:00
N1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je pravoslavnu Novu godinu svim građanima Republike Srpske i BiH koji proslavljaju prema julijanskom kalendaru, poželjevši im dobro zdravlje i napredak u životu.

“Želim da pravoslavnu Novu godinu dočekate u dobrom zdravlju i raspoloženju i da nam Nova 2019. godina donese napredak i blagostanje“, ističe se.

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda poželio je da pravoslavna Nova godina bude blagoslovena i da protekne u miru, ljubavi i toleranciji.

Hrišćanske crkve koje vrijeme računaju po julijanskom kalendaru –srpska, ruska, i gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija – večeras će obilježiti dolazak Nove godine.

U pravoslavnim hramovima u ponoć će biti služeni molebani za zdravlje i uspješnu i blagoslovenu nastupajuću godinu.

U Bosni i Hercegovini se proslavlja dočekom na otvorenom u opštinama i gradovima u Republici Srpskoj. U Banjaluci je večeras organizovan doček u porti Hrama Hrista Spasitelja gdje nastupaju etno grupa Trag, hor Gradskog pozorišta “Jazavac” ansambl narodnih igara i pjesama veselin masleša i Gradski tamburaški orkestar.

U Banjaluci će nastupiti beogradski electro house pop band Makao.

U Republici Srpskoj 14. januar je neradni dan.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.