Jerlagić o koaliranju sa SDA

Vijesti 28. jan 201917:47 > 18:09
N1

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić kazao je večeras za N1 da je s liderom Stranke demokratske akcije razgovarao o principima zajedničkog djelovanja, a na pitanje voditelja emisije Dan uživo Zvonka Komšića o ranijim izjavama o SDA, kazao je da je ''govorio istinu''.

Oštre riječi na račun ove stranke u prethodnim godinama, o lideru Izetbegoviću kao i o njegovoj supruzi, direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebiji Izetbegović, ocijenio je kao ”kritički stav”.

”Govorio sam istinu, je li zabranjeno govoriti kritički? Amira Zukića više nema u vrhu SDA”, rekao je Jerlagić prisjećajući se prethodnih izjava o bivšem generalnom sekretaru SDA.

Na pitanje o ”studentskom stažu” aktuelne direktorice KCUS-a, a o kojem je Jerlagić ranije govorio, lider Stranke za BiH je poručio da se u razgovoru s Izetbegovićem, nije osvrtao na takve teme.

‘Razgovarali smo, ni na jednu temu od tih stvari se nismo osvrtali, to su fakti”, rekao je gost N1 televizije komentarišući vlastite izjave 11 godina studija Sebije Izetbegović.

Podsjećamo, predsjednici Stranke demokratske akcije i Stranke za BiH, Bakir Izetbegović i Amer Jerlagić, potpisali su protekle sedmice u Sarajevu Sporazum o koalicionom nastupu za mandatni period 2018-2022. godina.

Kako je saopćeno iz SDA, Sporazum sadrži principe saradnje i djelovanja ovih stranaka i odnosi se na Tuzlanski, Zeničko-dobojski i Bosansko-podrinjski kanton.

Pogledajte kompletan razgovor s Amerom Jerlagićem.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.