Pogledajte fotografiju zaplijenjene droge u akciji "Sedlo"

Vijesti 30. jan 201914:07 > 14:14
N1 ilustracija

U zajedničkom saopćenju Tužilaštva Kantona Sarajevo i Uprave policije MUP-a KS, navodi se kako je u akciji "Sedlo" zaplijenjeno više od 100 kilograma droge.

“Provodeći plansku akciju kodnog naziva ‘Sedlo’, pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP- KS, uz asistenciju Obavještajno-sigurnose agencije BiH, a pod nadzorom Tužilaštva KS, zaustavili su automobil marke ‘Renault Kangoo’ na naplatnom mjestu Tarčin, Općina Hadžići, u kojem su pronašli više od 100 kilograma opojne droge, najvjerovatnije skanka”, piše u saopćenju.

MUP KS

Navodi se kako je prilikom pretresa, pored droge, u automobilu pronađen novac u različitim valutama, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljnjem krivičnom postupku.

Saopćeno je kako su uhapšene tri osobe, među njima vozač automobila “Renault Kangoo” inicijala A.G, potom, suvozač inicijala V.J. i vozač automobila marke “Polo”, inicijala I.C., zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio u pratnji. Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, bit će predati u nadležnost Tužilaštva KS na daljnje postupanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook Instagram i UŽIVO na ovom linku.