Završena rekonstrukcija, studenti se vraćaju u Prvi paviljon

Vijesti 11. feb 201916:24 > 17:02
N1

Završeni su radovi na rekonstrukciji Prvog paviljona Studentskog centra Nikola Tesla u Banjaluci. Od danas u prvi paviljon kreće useljavanje 350 studenata. Podsjećamo da je prošle zime olujni vjetar odnio krovove sa tri paviljona ovog centra, rekonstrukcija je vršena više od godinu i od danas su svi kapaciteti 1.400 mjesta u funkciji.

U decembru 2017. orkanski vjtar odnio je krovove sa tri paviljona Studentskog centra Nikola Tesla. Stotine studenata tada su napustili dom. Tokom protekle godine renovirani su jedan po jedan paviljon, a studenti su se za smještaj snalazili ubacujući dodatne krevete u uslovne sobe ili su plaćali znatno skuplje privatne smještaje.

“Trudili smo se da studente rasporedimo u ostala tri paviljona 2., 3. i 4. gdje smo ubacivali dodatne krevete da bi što manje studenata bilo u privatnom smještaju”, kazao je Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata.

Od danas su uslovni svi smještajni kapaciteti. U sobama je nov namještaj, zidovi okrečeni, nove su tuš kabine i stolarija. Međutim, u Drugom paviljonu koji je nedavno renoviran pojavila se vlaga.

“U pitanju je bilo sporadično pojavljivanje vlage u nekoliko soba koje nalaze na krajevima hodnika. Znači na ćoškovima to je otklonjeno u roku od dan”, pojasnio je Dragoslav Topić, direktor SC Nikola Tesla.

“Jeste se pojavilo u nekoliko soba, ali mislim da je to i do studenata koji ne održavaju sobe. U mojoj sobi nije bilo takve situacije”, kazala je Jelena Todorović, studentica iz Doboja.

Studenti koji su se prije nekoliko mjeseci uselili u drugi pavljon dva mjeseca stanovanja su dobili besplatno. Međutim, danas kada se sa još većim zakašnjenjem useljavaju u prvi studenti to ne zahtjevaju.

“Smatramo da nema potrebe zato što smo se izborili da cijene ostanu na prošlogodišnjem nivou 25 KM u dvokrevetnoj i 20 KM u trokrevetnoj sobi, a sami vidite kakav je kvalitet i kakvi su uslovi”, kazao je Karlica.

Rok za završetak radova je nekoliko puta prolongiran. Iz studentskog centra kažu da su zadovoljni kvalitetom radova te ističu da je garancija na radove dvije godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.