Forto: Bit će obavljen razgovor s mladićem u vezi nagrade za prijavu Gačića

Vijesti 13. feb 201912:51 > 12:56
N1

Nakon medijskog istupa muškarca koji tvrde da je njegova informacija o kretanju Edina Gačića pomogla policiji da serijskog ubicu locira, oglasio se i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je najavio konkretnu reakciju.

Forto je, naime, poručio da će biti obavljen razgovor s mladićem.

‘Kao što smo rekli juče na konferenciji za medije, nakon policijskog izvještaja ćemo utvrditi činjenice vezane za raspisanu nagradu. Obavijestio sam ministra MUP-a da porazgovara sa osobom, koja tvrdi da joj pripada nagrada”, kazao je Forto.

Za Gačićem se, podsjećamo, tragalo od ponedjeljka prošle sedmice nakon što je u mjestu Podorašac u općini Konjic ubio trgovca Sauda Sultanića, pa sve do subote, kada je u mjestu Suhodol, nedaleko od Tarčina, pronađeno tijelo pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića, nakon čega je istragu pokrenulo i Tužilaštvo KS.

On je ubijen jučer u razmjeni vatre s pripadnicima Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.