Novinari šalju poruku da je nasilje i zastrašivanje nedopustivo

Vijesti 16. feb 201915:23 > 15:36
N1

Napad na novinara je napad na slobodu javne riječi i demokratiju, i svaki takav napad je neophodno prijaviti i procesuirati, te time poslati jasnu poruku javnosti da je nasilje i zastrašivanje nedopustivo.

Poruka je to novinara i aktivista povodom prijetnji novinarki Milkici Milojević. Ona je poručila da ne smijemo pristati da živimo u društvu u kojem je nasilje normalno.

“Normalno je da svako ima pravo raditi svoj posao i iznijeti svoj stav, bez straha od nasilja”, kazala je Milojević i dodala:

“To nije napad na mene, kao ličnost. Ovo je bila prijetnja cijeloj našoj zajednici, prijetnja prije svega mojoj redakciji, a potom prijetnja cijeloj novinarskoj zajednici. To je prijetnja građanima ove zemlje i prijetnja slobodi govora i slobodi medijskog izvještavanja”.

Podsjećamo, novinarka Milkica Milojević, iz dnevnih novina EuroBlic sa sjedištem u Banjaluci dobila je prijetnje upućene telefonom. Prema dostupnim informacijama, policija je pokrenula istragu u ovom slučaju i uhapsila osumnjičenog.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.