VIDEO| Prva bh. jahta krenula prema Hamburgu

Vijesti 21. maj 201923:05 > 23:18
Dron.ba/N1

Prva potpuno u Bosni i Hercegovini proizvedena jahta dužine 12 metara krenula je prema njemačkom gradu Hamburgu, gdje će biti predstavljena na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu nautike.

Ova luksuzna jahta duga je gotovo 12 metara i široka 4,4 metra, a visoka je 5,7 metara i ima četiri smještajna kapaciteta.

Tu je veliki salon za deset osoba, četiri sobe za po dvije osobe s dva pomoćna ležaja, četiri kupatila i najprostraniji je brod u toj klasi trenutno u svijetu.

Kako se može vidjeti na videu, na putu prema Hamburgu je dio jahte, dok će preostali dio biti montiran na putu prema odredištu.

Brod je dobio tri vanjske palube, prednje sunčalište što je u posljednje vrijeme jedna od važnih stvari na brodovima. Ovaj brod donosi luksuz visoke klase u nižu klasu i time se postavljaju novi standardi sigurnosti i luksuza.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad