Sarajevska policija uhapsila kradljivce bicikala

Vijesti 24. maj 201910:42 > 10:49
N1

Sarajevska policija uhapsila je jučer dvije osobe na području općine Novi Grad zbog sumnje da u proteklom periodu izvršili veći broj krađa bicikala.

Prilikom pretresa, kod njih su pronađeni ukradeni bicikli.

Kako navode iz MUP-a KS, jučer u 19,00 sati u ulici Trg sarajevske olimpijade, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici IV PU lišili su slobode osobe R.H., rođen 1981.godine u Rogatici i J.B., rođen 1977.godine u Sarajevu, nastanjene u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađa.

Oni su u prethodnom periodu, na nekoliko različitih lokacija, na području općine Novi Grad Sarajevo, izvršili više krivičnih djela krađa bicikla. Prilikom pregleda kod istih su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a navedene osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica, saopćeno je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad