Snažni pljuskovi praćeni gradom i grmljavinom u Sarajevu (FOTO)

Vijesti 05. jun 201915:43 > 15:43
N1

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme, sa nekoliko sunčanih intervala. Za drugu polovinu dana ranije su najavljeni pljuskovi i grmljavina za područje skoro cijele Bosne i Hercegovine.

U poslijepodnevnim satima nakon snažnog pljuska u Sarajevu je padao i grad.

Za sutra je najavljeno više oblačnosti u jutarnjim satima. U ranim jutarnjim satima slaba kiša je moguća na sjeveru, istoku i sjeveroistoku Bosne.
Prije podne desit će se postepeno smanjenje oblačnosti. U poslijepodnevnim satima je moguć je i poneki lokalni pljusak u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 11 i 16°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

U Sarajevu će biti sunčano uz umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka oko bit će 12°C, a najviša dnevna oko 26°C.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad