Naložena obdukcija beživotnih tijela pronađenih u sarajevskom hotelu "Alem"

Vijesti 12. jul 201909:10 > 09:13
N1

Završen je uviđaj nakon pronalaska dva beživotna tijela u hotelu u ulici Put Mladih muslimana u sarajevskom naselju Vraca kojim je utvrđeno da su povrede nanesene vatrenim oružjem i da se radi o ubistvu i samoubistvu, potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

Naglasila je da je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo naložio dodatna vještačenja i obdukciju oba beživotna tijela.

Kuldija je kazala kako o identitetu osoba i njihovim inicijalima ne može sada govoriti jer je potrebno prvo obavijestiti porodice.

Podsjetila je da je operativni dežurni MUP-a KS jučer u 10.30 sati obaviješten da su u hotelu “Alem” u ulici Put Mladih Muslimana, općina Novo Sarajevo, pronađena dva beživotna tijela.

“Odmah su na mjesto nesreće izašli policijski službenici koji su potvrdili da se radi o muškom i ženskom beživotnom tijelu. Formirana je odmah uviđajna ekipa kojom je rukovodio tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, kazala je Kuldija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad