Muzur o prvoj noći Live stagea: Sinoć smo poslali pozitivnu sliku iz Sarajeva

Vijesti 27. jul 201909:12 > 09:27
N1

Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, kazao je danas da je prva noć festivala Live stage protekla bez problema i da je sinoć iz glavnog grada BiH u svijet otišla pozitivna slika.

Prva noć festivala koji se održava na platou ispred Centra Skenderija privukao je nekoliko hiljada posjetitelja uz učešće nekoliko etabliranih imena muzičke scene regiona.

Kada su organizatori prezentovali ovaj projekt bili smo malo skeptični. Ali nakon prve noći sinoć možemo vrlo sretni jer je sve prošlo bez problema. Pozitivna slika iz Sarajeva. Nadam se da će ovo biti festival koji će se održavati u narednim decenijama i postati prepoznatljiv u regiji. Turistička zajednica je podržala i prepoznala ovaj projekat”, rekao je Muzur za N1 naglasivši da u svakom gradu pa i Sarajevu trebaju novi sadržaji i da na tome treba stalno raditi – zbog turista, ali i građana ovog grada.

Potom je govorio o značaju Sarajevo Film Festivala za ljetnu turističku ponudu u Sarajevu.

‘Nemoguće je pričati o ljetu u Sarajevu, a ne spomenuti Sarajevo Film Festival. Razvili smo jednu vrhunasku saradnju, napravili smo regionalnu promociju. Benefiti su nemjerljivi i postoje ekonomski pokazatelji koji govori koliki je broj turista, koliki je broj noćenja”, dodao je on iskoristivši priliku da čestita SFF-u na svemu onome što radi na promociji Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Muzur je govorio i ostalim aktuelnim temama, a uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad