Ambasadori BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije pjevali "Put putuje Latifaga"

Vijesti 24. aug 201916:05 > 16:06
Fena

U okviru diplomatskih aktivnosti u Oslu organiziran je prijem i "diplo-festival", čiji je domaćin ove godine bila ambasada Pakistana u Norveškoj.

Festivalu su prisustvovali mnogi norveški političari, kao i osobe iz javnog života Norveške. Zamisao je bila da svaka ambasada izvede određeni program povezan s kulturom svoje zemlje.

Uz ambasade Austrije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Srbije, Belgije, Danske, Ujedinjenog Kraljevstva, Finske, Islanda, Brazila, Čilea , Perua, Meksika, Litvanije, Latvije, Italije, Švajcarske, Portugala, Malezije, Indonezije, Japana, Juzne Koreje, Vijetnama, Tajlanda, Irske, Maroka, Alžira, Tunisa, Egipta, Jordana, Katara i UAE, na ovom nesvakidašnjem festivalu sudjelovala je i Ambasada Bosne i Hercegovine u Oslu.

Nakon uvodnog obraćanja ambasador BiH Nedim Makarević je na gitari izveo hit Boba Dylana “Knockin’ on Heaven's Door”. Nakon toga je na originalnom urdu jeziku za domaćina svečanosti Pakistan, uz oduševljenje prisutnih, izveo njihovu ponatu nacionalnu pjesmu “Dil Dil Pakistan”, a na kraju je sa ambasadorkom Srbije Suzanom Predanović-Bosković i ambasadorom Sjeverne Makedonie Serdjimom Muhamedom izveo sevdalinku “Put putuje Latifaga”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad