MUP KS: Molba građanima za razumijevanje zbog događaja u nedjelju

Vijesti 06. sep 201911:09 > 11:20
N1

Džafer Hrvat, načelnik Sektora uniformirane policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, rekao je danas da ne postoje činjenice koje ukazuju na potrebu otkazivanja skupova zakazanih za predstojeću nedjelju u Sarajevu.

On je rekao da policija ne želi uznemiravati javnost informacijama o ”antisnajperskim sadržajima” uoči najavljenih događaja.

”Ne mogu komentarisati obaveze organizatora, one se regulisane Zakonom. Insistirali smo na provedbi svih mjera sigurnosti i dobili smo potvrdu od organizatora. Antisnajperska zaštita – nema potrebe da se dodatno uznemirava javnost. Uprava policije poduzela je sve mjere da ovi protesti proteknu bez problema. Kao kod svih javnih skupova, predviđene su i takve mjere”, rekao je on.

On je poručio da će se policija uskoro oglasiti s detaljnim uputama za građane Sarajeva i ostale građane koji će u nedjelju boraviti u Sarajevu.

Uprava policije će na svojoj web stranici ostaviti obavijest u smislu pozivanja građana na suzdržanost i u smsilu odobrenja za izmijenjen režim saobraćaja. Informisan sam da je kontaktirano Ministarstvo saobraćaja kako bi građani bili informisani. Ugostiteljski objekti neće biti zatvoreni”, dodao je on.

Portparol MUP-a Mirza Hadžiabdić na današnjoj pres-konferenciji zamolio je građane Sarajeva na razumijevanje.

”Pozivam građane na razumijevanje jer će u užem dijelu grada biti privremene obustave saobraćaja, detalje o vremenu i mjestima izmjene režima objavit ćemoi na web stranici”, poručio je on.

Skupovi će biti održani u Sarajevu drugog dana vikenda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad