Sud BiH odredio pritvor Mehidiću i Hasanoviću

Vijesti 02. maj 201514:33 > 14:41
Srna

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Kasimu Mehidiću i Avdulahu Hasanoviću, osumnjičenima za krivično djelo vrbovanja Nerdina Ibrića koji je u terorističkom napadu u Zvorniku ubio policajca, a dvojicu ranio, potvrđeno je Srni u Sudu.

U Sudu BiH navode da je sinoć održano ročište u vezi sa zahtjevom Tužilaštva BiH za određivanje pritvora Mehidiću i Hasanoviću.

Mehidić i Hasanović uhapšeni su u utorak, 28. aprila, u akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH zbog povezanosti sa terorističkim napadom u Zvorniku.

U prostorijama Sipe saslušan je i Muhamed Demirović, a pripadnici zajedničkog istražnog tima SIPA-e i Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske pretresli su u Kalesiji i Zvorniku objekte koje je koristio, iz kojih su oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Policajac Dragan Đurić ubijen je u ponedjeljak, 27. aprila, uveče u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.