Oglasili se iz UKC RS-a: Pacijent je za nas "svetinja"

Vijesti 20. jan 202013:57 > 14:02
N1

Iz Univerzitetskog Kliničkog centra Republike Srpske stiglo je saopćenje u vezi sa krivičnim djelom "obljuba nad nemoćnim licem", koje se desilo u ovoj ustanovi.

“Dana 20. januara 2020. godine u jutarnjim časovima Poslovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je od strane dežurnog osoblja obaviješteno da postoje sumnje da se naš uposlenik ponašao neetično prema pacijentu, te je o tome odmah obavijestilo nadležne organe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi se navedeni slučaj detaljno ispitao”, navedeno je iz UKC RS.

Iz ove ustanove naglašavaju da UKC RS maksimalno stoji na raspolaganju nadležnim institucijama u cilju utvrđivanja pune istine i eventualne odgovornosti.

“Poslovodstvo UKC RS će prema odgovornom licu preduzeti sve zakonom predviđene mjere. Posebno ističemo da je za nas pacijent ‘svetinja’, te da preduzimamo sve da se zaštiti njegova ličnost i integritet”, naveli su u saopćenju.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su 20. januara 2020. godine primili prijavu da je u UKC Banja Luka izvršeno krivično djelo ”Obljuba nad nemoćnim licem”.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo lišena je slobode osoba inicijala D.G.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad