Završen sastanak direktora sigurnosnih agencija u BiH

Vijesti 13. maj 201512:05 > 12:08
N1

U Banjaluci je završen sastanak svih direktora sigurnosnih agencija u BiH na kojem su razgovarali o trenutnoj sigurnosnoj situaciji u BiH i potencijalnim terorističkim prijetnjama.

Kako je prenijela reporterka N1 televizije, Snežana Mitrović, na sastanku je razgovarano o predstojećem dolasku pape Franje u Sarajevo i komemoraciji u Srebrenici povodom 20. godišnjice od genocida, ali i o bezbjednosnoj situaciji nakon napada na policijsku stanicu u Zvorniku, akciji Ruben i drugim obavještajnim podacima koji pristižu u sigurnosne agencije.

Sastanku su prisustvovali direktori svih policijskih agencija osim direktora Obavještajne sigurnosne agencije BiH, Almira Džuve i ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

N1

Iako je bilo predviđeno da se direktori sigurnosnih agencija u BiH nakon završetka sastanka obrate novinarima to se nije desilo. Prisutnim je rečeno da će im biti podijeljeni zaključci sastanka.

Reporterka N1 je rekla da zaključci još uvijek nisu podijeljeni, ali da postoje spekulacije o određenim prijetnjama te da se mora raditi na zajedničkoj kordinaciji 16 policijskih tijela i na organizaciji velikih događaja koji predstoje.