Na sarajevski aerodrom sutra će sletjeti jedan putnički avion

Vijesti 28. mar 202009:46 > 09:48
Fena

U nedjelju, 29. marta, planirano je slijetanje posljednjeg putničkog aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo pred privremeno zatvaranje aerodroma za putnički promet, koje stupa na snagu u ponedjeljak, 30. marta, u 6 sati.

Riječ je o letu kompanije Wizz Air, na liniji Budimpešta-Sarajevo, nakon čega je planiran i povratni let za tu destinaciju – potvrdila je glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o privremenom zatvaranju Međunarodnog aerodroma Sarajevo za promet putnika od ponedjeljka, 30. marta. Osim sarajevskog aerodroma, Odlukom se za promet putnika zatvaraju i aerodromi u Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli.

”Preporuka putnicima je da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate aviokompanijama”, kazala je Bagarić.

Naglasila je da Međunarodni aerodrom Sarajevo ostaje otvoren za humanitarne letove i promet kargo robe.

Sektor kargo usluga nastavlja vršiti prihvat i otpremu robe, te su osigurani svi uvjeti u smislu zaštite radnika, opreme i robe. U smislu smještajnih kapaciteta Sektor kargo usluga raspolaže sa više od 800m2 skladišnog prostora, rashladnim komorama te multifunkcionalnim prostorom za smještaj kvarljivih roba površine 250m2.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad