Enes Halilčević "zapeo" na GP Izačić, tvrdi da je TK zakazao u transportu

Vijesti 16. apr 202014:36 > 14:39
N1

Elvis Halilčević iz Tuzle na Granični prelaz Izačić stigao je 12. aprila. Njegov autobus stigao je iz Graza, iz Austrije. Do danas - jedini je iz tog autobusa koji nije stigao na svoje odredište, u svoj grad, Tuzlu. Zabrinut, je poručuje, te da je razočaran što je baš njegov kanton zakazao.

“Došli smo 12. aprila tu, Preglali su nas, došli smo u kamp. Sačekali smo rješenja i dobili ih. Mi iz Federacije oko 19.00 sati. Mnogi su pozivali svoje za prevoz, jer moraš dobiti rješenje da bi dobio prevoz. Tu piše da imamo pravo na prevoz iz Civilne zaštite kantona odakle dolazimo”, ispričao je za N1.

Rekao je da je dobio uzvratni poziv iz CZ TK.

“Objasnili su mi da ako ne bude mjesta u karanteni u Tuzli, da ću morati u kućnu izolaciju. Ja sam bio svjestan da to moram”, rekao je.

On je kazao da su se ljudi angažovani oko izolatorija na GP Izačić bili jako pristupačni i susretljivi.

“Hranu i piće su nam dali. Gostoljubivost je – svaka čast. Volio bih samo da se pomogne ovim ljudima ovdje, da im daju jaču struju”, izjavio je.

O uslovima na GP Izačić je kazao:

“Šator ko šator. Da smo na kampovanju bilo bi dobro. Ali nije dobro. Zamolio bih građane sa zapada da ne dolaze u BiH ako nešto nije hitno. Nisu uslovi kako treba”, izjavio je Halilčević.

Sa saputnicima iz autobusa se čuo, svi su stigli na odredišta osim njega.

“Nije meni problem. Ja ću zadnji. Ispratio sam, pomogao sam, čujem se s ljudima. Nadam se da ću i ja otići odavde. Samo sam ja ostao. Zabrinut sam kao svako”, rekao je.

“Moj kanton je zakazao. Tuzla je moj gad, ali su zakazali. Neka bude škola na meni. Neka svi dođu za dva sata”, rekao je.

Halilčević je poručio da nema zdravstvenih tegoba i da se osjeća dobro.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad