Marić: SDP "za ruku" nudio Šahman da upravlja cijelim zdravstvom u KS

Vijesti 07. maj 202013:01 > 13:12
Arhiv

Skupština Kantona Sarajevo danas je dopunila dnevni red 9. hitne sjednice tačkom Informacija o nabavci zaštitnih maski od firme Pante Rei Sarajevo o čemu se dosta govori u proteklim danima. Dopunu je tražio SDP, a podržala je i zastupnica Bilsena Šahman s obzirom na to da se i ona spominje u ovoj priči. Podsjećamo, vlasnik firme Panta Rei je sin ove zastupnice. U pauzi sjednice, zastupnici su iznijeli informacije o pokušaju "kupovine ruke" zastupnice Šahman koju je navodno pokušao SDP.

U pauzi sjednice javnosti se obratio Zvonko Marić koji je rekao kako je pod emotivnim nabojem zbog kolegice Bilsne Šahman i da se želi skrenuti pažnja s nekih puno značajnih i težih kriminalnih radnji te da je ovdje riječ o banalnoj stvari.

Kazao je kako se zastupnici Šahman na teret stavlja i da je prodala ruku za smjenu prethodne vlade za 4.000-5.000 KM zarade njenog sina, nazvavši takve tvrdnje idiotarijom.

“Zatekla me je njena izjava da joj je puno više nuđeno da ne glasa protiv prethodne Vlade i da joj je s najvišeg vrha SDP-a nuđeno da upravlja cjelokupnim zdravstvenim sistemom na području KS za ruku. Ona to nije prihvatila”, rekao je Marić za TVSA.

SDP-ov zastupnik Igor Stojanović je kazao kako su ovu tačku dnevnog zatražili jer žele konkretnu informaciju bez da insiniuiraju da je počinjena zloupotreba. Na tvrdnje zastupnika Marića, Stojanović se nasmijao.

“Gdje su do sada bili Šahman i Marić da to iznesu u javnost. Da je prethodna vlada željela kuptii nekoga imala je puno jeftinije zastupnike koje je kupio SBB i oba se nalaze u njihovom klubu. SDP ne funkcioniše na tom principu da nudi nekom čovjeku zdravstvo ili bilo šta. Pokušavaju revizalizirati ovu priču”, rekao je Stojanović za TVSA.

Sjednica još traje, a Informacija o nabavci zaštitnih maski putem firme Panta Rei je posljednja tačka dnevnog reda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad