MUP KS: Hapšenja nakon eksplozije na Ilidži

Vijesti 08. maj 202010:01 > 10:05
N1

Sarajevska policija uhapsila je jučer tri osobe zbog sumnje da su povezani s aktiviranjem ručne bombe početkom maja na Ilidži, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako navode iz policije, jučer u 19 sati, policijski službenici Pete policijske uprave su u saradnji sa policijskim službenicima Treće policijske uprave uhapsili: A.L., rođen 1981.godine u Sarajevu, V.L., rođen 1982.godine u Sarajevu i A.M., rođena 1981.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti).

Oni se dovode u vezu sa aktiviranjem ručne bombe, dana 02.05.2020.godine u 21,45 sati u ulici Trešnja, općina Ilidža, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, a došlo je do oštećenja na dvije kuće.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licima”, saopćeno je iz MUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad