Domaći proizvod: Zavirite u unutrašnjost prve bh. jahte (VIDEO)

Vijesti 05. jul 202016:34 > 17:03
N1

Impresivna priča koja dolazi iz Viteza, po drugi put, oduševljava bosanskohercegovačku i širu javnost. Supružnici Kraljević, osim partnerske dijele, još jednu ljubav, ljubav prema moru i brodogradnji. Uprkos rizicima i svemu što se na putu nađe kao prepreka, korak ispred konkurencije, osluškujući želje tržišta, kreirali su jahtu - 100 posto bh. proizvod. Sinoć je Derubis 44 Fly doživio i svjetsku premijeru u Sarajevu.

Svečanu premijeru ova 14 metara duga, 4,5 metra široka i 6 metara visoka „Derubis 44 Fly“ jahtu doživjela je na kopnu. I to glavnog grada države koja, zahvaljujući hrabrosti i znanju ovog bračnog para, ponosno u društvu svjetskih proizvođača predstavila brod, sa četiri sobe, četiri kupaonice, bazenom, salonom sa panorama pogledom 360 stepeni. Dvotrupac koji može ugostiti 30 ljudi.

“Ovakav proizvod u pravilu nije teško prodati, on sam sebe prodaje zato što je njegova namjena da proizvodi novac. Njegovo pozicioniranje i njegov smještajni kapacitet, od njega stvaraju ploveći hotel koji cijelog ljeta može proizvoditi novac. Tako da budući vlasnici ne moraju praktički ni plaćati rate, rate se zarađuju kroz iznajmljivanje ovog plovila”, kazao je Denis Kraljević, “Derubis Yachts”.

Za sedmodnevno uživanje na ovoj jahti potrebno je izdvojiti 8 hiljada eura. Nije za svačiji džep, ali danas za oči svih građana koji su neskroman luksuz i uspjeh pozdravili – sretni jer je luka jedne takve impresivne priče upravo u Bosni i Hercegovini.

VEZANE VIJESTI

Pitali smo građane šta misle o jahti i evo šta su nam kazali:

“Odlično, došao sam maksuz da je vidim. Znači ima nešto u Bosni, nije nešto nego ima sve u Bosni. Evo kad smo ovo počeli proizvoditi, onda da ne idemo dalje.”

“Pa izvana izgleda impresivno, doveli smo najviše sina da je vidi, pošto je mali, 3 godine ima. Svaki dobar bosanskohercegovački proizvod treba podržati, tako da se nadam da će naći svoje mjesto na evropskom i svjetskom tržištu i želimo im svaki uspjeh.”
“To je fantazija, da mi imamo take divne ljude, Bosance prave koji proizvode. Ovo je svjetsko čudo! Evo došli smo namjerno, čak odozdo, da bih ja ovo vidjela, ja i moja sestra.”

“Ako neko bude kupovao jahtu, biće to ovaj domaći proizvod. Kupujmo domaće”.

Domaći proizvod koji već odavno ima svjetske kupce. Derubis Yachts s prodajnom mrežom trenutno prisutan u skoro svim zemljama svijeta.

“Plan im je da, otprilike, na godišnjem nivu proizdvode dvadesetak ovakvih jahti, imaju narudžbu od devanaest jahti za sljedeću godinu. I idu na jedno od najzahtjevnijih svjetskih tržišta, na Karibe”, kazao je Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo.

Dok se utisci sabiraju, čestitke nižu, projekti ne staju, beskrajno prostranstvo mora iščekuje upolovljenje ovog morskog, a viteškog, dragulja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad