Nakon jučerašnje talačke krize u Turjaku pronađeno oružje i eksplozivna sredstva

Vijesti 17. jul 202011:25 > 11:31
N1

Policija je u mjestu Turjak, kod Gradiške, pretresom kuće i pratećih objekata muškarca čiji su inicijali D.B, koji je napao komšiju ručnom bombom, pronašla lovačku pušku, kao i određenu količinu vojne municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Ti predmeti su oduzeti i uz naredbu sudije za prethodni postupak deponovani u depozit Okružnog suda Banjaluka i Civilne zaštite Gradiška do okončanja sudskog postupka, a pretres je izvršen prema naredbi banjalučkog Okružnog suda, saopšteno je iz gradiške Policijske uprave.

Toj upravi je u srijedu, 15. jula, oko 18.00 sati prijavljeno da je u mjestu Turjak jedna osoba fizički napala komšiju i da je tom prilikom u ruci držala ručnu bombu.

Na mjesto događaja upućeni su policajci koji su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je jedna osoba iz tog mjesta prvo verbalno, a potom i fizički nasrnula na komšiju držeći u ruci bombu, koju je u jednom trenutku bacio u njegovom pravcu.

VEZANE VIJESTI

Bomba nije eksplodirala, a počinilac je nakon toga pobjegao sa mjesta događaja, te se zaključao u porodičnu kuću zajedno sa majkom, podsjeća se u saopštenju.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice juče su oko 12.40 sati ušli u kuću, gdje su zatekli osumnjičenog i njegovu majku.

D.B. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad