Čampara za N1: Sarajevo je prkosno, ne dozvoljava da neko manipuliše

Vijesti 20. nov 202011:47 > 11:49
N1

Najveći krivac za poraz SDA na Lokalnim izborima u BiH prema mišljenju bivšeg člana ove stranke, Aljoše Čampare, je predsjednik stranke, predsjedništvo stranke i njeno rukovodstvo, dok za poraz u Sarajevu treba da odgovara rukovodstvo KO SDA.

On je ponovio taj svoj stav koji je rekao i u izbornoj noći, a sada je dodao i to da SDA pokušava da spinuje određene stvari.

“Vidio sam da pokušavaju da spinuju, da je SDA izgubila u Sarajevu, a pobijedila u BiH. To nije tačno. Vidim da prave poređenja sa 2018. godinom, a moraju se praviti poređenja sa 2016. jer su tada bili lokalni izbori”, rekao je.

Rekao je kako SDA nije osvojila niti jedan veći centar.

“Bihać, Travnik, Tuzla, ZEnica, Goražde, izgubili su Jablanicu, imaju samo Konjic. Građani su ovaj put kaznili SDA jer su vodili politku kakvu su vodili”, rekao je gost N1.

Rekao je da ga niko iz stranke nije kontaktirao nakon izbora.

“Oni su mene istjerali, nisu me zvali. To je sad stvar unutrašnje politike, kako će se ponašati. Ili će zamazivati oči i kako sada spinuju. Oni će sami uraditi ono što misle da treba. Treba govoriti istinu i stvari realno prikazivati. Matematika je neumoljiva. Statistika je evidentne, podaci su tu. Desilo se ono na što sam upozoravao prije pet, šest, sedam mjeseci. Politika sile, klimanja glavom, dovođenje neobrazovanih i polupismenih ljudi nije moglo donijeti bolji rezultat”, rekao je Čampara za N1.

VEZANE VIJESTI

To je SDA koštalo ponajviše u Sarajevu, rekao je:

“Sarajevo je prkosno, ne dozvoljava nekome da manipuliše na takav način sa njim. Građani Sarajeva su se oduprijeli agresiji i bilo kakvom zulumu, tako i ovoj politici. Mogu trpiti jedno vrijeme, ali su ipak pokazali da nisu zadovoljni sa onima koji su pokušali upravljati na ovakav način. Ko god potcijenjuje građane završi neslavno”, kazao je Čampara.

Gost N1 je rekao i to da će se eho iz Sarajeva prenijeti na druga područja, a za SDA je rekao da ako nastave sa politikom koju su provodili do sad – neće im se situacija poboljšati.

“SDA treba da se izvine građanima zbog određenih afera, da su to uradili, da su smijenili ljude, da su ih kaznili, da su imali dijalog – građani bi oprostili SDA. Građani su pokazali da pamte, rezonuju i kažnjavaju one koji se tako ponašaju”, istakao je.

Čampara je kazao da svi trebaju da izvuku pouke iz ovakvih izbora i da se fokus prenese na građane, a, ne na stranke – jer su prema njegovom mišljenju stranke mnogo manje važne u odnosu na državu i građane.

Pogledajte snimak gostovanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad