Vrijeme je da privreda progovori u Srebrenici, ne politika

Vijesti 10. nov 201519:11 > 19:55
N1

Srebrenica će ovih dana biti političko i ekonomsko središte regiona zbog Investiciono-razvojne konferencije koja će se održati u srijedu, u ovom gradu.

Glavni događaj odvijat će se u srebreničkom Domu kulture, a najavljene su mnoge visoke zvanice, između ostalih: članovi predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik bh. entiteta Republike Srpske Milorad Dodik, mnogi ambasadori idrugi.

Na ovoj konferenciji bit će govora o konkretnim projektima, kao što je izgradnja Banje Guber zbog koje bi 350 Srebreničana moglo dobiti posao, ali i brojni drugi infrastrukturni projekti.

Jake se sigurnosne mjere, javio je reporter N1.

Organizatori Investiciono-razvojne konferencije kažu da je ovo pozitivan korak za Srebrenicu.

“Radilo se naporno da se kreira neka druga slika Srebrenice. Očekujemo konkretna djela, a ne riječi i obećanja koje smo slušali posljednjih 20 godina”,  ističe načelnik Ćamil Duraković.

Privrednik iz Srebrenice, Miloš Katanić, smatra da je Konferencija izuzetno bitan događaj za Srebrenicu.

“Konačno da privreda progovori. Dosta je bilo politike i mrtvila. Neka se nešto i gradi”.

Tokom posjete Vučića očekuje se rješavanje višegodišnjeg problema potopljenog zemljišta izazvanog radom Hidroelektrane Bajina Bašta. Zbog potopljenog zemljišta Srebrenica potražuje od Srbije 30 miliona maraka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.