Vidović: Radimo na žalbi Ustavnom sudu za Radončića

Vijesti 05. feb 201613:37 > 13:41
N1

Povodom optužnice protiv Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića oglasila se i Vasvija Vidović, advokatica odbrane.

“Ja sam kao i vi iz medija obaviještena da je podignuta optužnica. Ona treba da prođe fazu potvrđivanja, i tada će biti dostavljena nama. Do tada je teško dati bilo kakav komentar. Vidjet ćemo da li je u pogledu prijedloga za pritvor ili mjera, kakava je odluka Tužilaštva BiH, nemamo nikakvog obavješenja u vezi s tim”, izjavila je Vidović. 

Što se slučaja Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman tiče, kazala je da se radi na apelaciji Ustavnom sudu.

“Provodimo svoje istrage za optužbe koje su i nama poznate. Pokušavamo da sakupimo što više činjenica. Radimo apelacije Ustavnom sudu za gospođu Šahman. Ja sam njen advokat. Gospodin Barbarić, gospodine Crnalić i ja radnimo na apelaciji gospodina Radončića Ustavnom sudu”, izjavila je Vasvija Vidović.

Na optužnice protiv Zijada Hadžijahića kazala je da malo zna o tim radnjama.

“Gospodin Mulalić je advokat Zijada Hadžijahića. Nije me kontaktirao, i malo znam o tim radnjama”, dodala je.

Vidović je kazala da su sa Fahrudinom Radončićem više u kontaktu njegovi prvobitni advokati, Barbarić i Crnalić, a da će ona prioritetno braniti Bilsenu Šahman. Radončića posjećuje koliko je to moguće u ovim okolnostima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.