Radnici Savoxa kod načelnika Milića: Ko se žalio na uslove?

Vijesti 11. mar 201608:32 > 08:40
N1

Radnici kompanije Savox d.o.o. iz Milića ponovo su se jutros okupili ispred Općine Milići u znak protesta protiv načelnika Općine Miomira Lazarevića.

Radnici su poručili da neće otići dok načelnik Lazarević pred svima ne kaže koji su radnici Savoxa dolazili kod njega i žalili se na uslove poslovanja kompanije za proizvodnju montažnih kuća.

Podsjećamo, na adresu Uprave za indirektno oporezivanje, Poreske uprave Republike Srpske i Republičke uprave za inspekcijske poslove – Inspektorat Republike Srpske, stiglo je pismo načelnika općine Milići, Momira Lazarevića, koji je uputio zahtjev za kontrolu preduzeća “Savox d.o.o”.

N1

Slavko Šarac, direktor kompanije Savox, u razgovoru za N1 kazao je da je načelnik Općine Milići 8. marta podnio zahtjev raznim inspekcijama i PDV kontroli.

To nije nikakav problem. Neka dođu inspekcije i kontrolišu rad. Oni trebaju raditi svoj posao. Problem je što je načelnik naveo da je veći broj radnika Savoxa došao kod njega i žalio se na uslove poslovanja, kao da smo mi neka kriminalna firma“, kazao je direktor Savoxa Slavko Šarac za N1.

On je naglasio da je pitao sve svoje radnike da li se neko žalio načelniku, ali da su svi negirali.

Svi su mi rekli da niko nije išao. Saznat ćemo da li laže načelnik ili radnici“, kazao je direktor Savoxa i dodao da su svi uposlenici uredno prijavljeni i da im se plaćaju svi doprinosi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.