Konaković: Oštro kazniti napadače na novinare u Višegradu

Vijesti 14. mar 201607:30 > 07:39
N1

Premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Dino Konaković se na zvaničnom Facebook profilu oglasio nakon napada na novinarske ekipe N1 i FTV-a u Višegradu.

Konaković je na svom Facebook profilu istakao svoje mišljenje o vojsci Draže Mihajlovića, ali i pozvao sve nadležne institucije da kazne napadače na novinarske ekipe.

Nakon njemačkog napada na Kraljevinu Jugoslaviju ta je Kraljevska vojska razbijena za nekoliko dana. Sklonio se pukovnik Draža u planinu, osnovao svoju vojsku i najavio borbu protiv okupatora. Malo poslije toga ipak se odlučio da sa okupatorima i fašistima sarađuje i da je protiv partizana. U toku rata je spasio savezničke pilote, USA uglavnom i to unovčio. Pred kraj rata dogovorio pakt i sa samim Pavelićem, ljutim neprijateljem. Isporučio mu četnika Đurisića i jos neke cetnike koji su zavrsili u Jasenovcu. Napravio proglas o ideji velike Srbije draza, zemlji u kojoj zive u blagostanju iskljucivo Srbi (Homogena Srbija), pa na kraju u pakt sa Pavelićem, kakva je to ideologija?

Šta cetnici Pavla Đurisića misle o Draži? Šta potomci hrabrih partizanskih junaka širom Srbije i Republike Srpske misle o Draži? Sta o Draži misle predstavnici diplomatskog kora u BiH, barem onih ambasada koje su na kraju slavile pobjedu, savezničke snage, USA, Rusija, Velika Britanija, Francuska, Kina…?

Šta misle potomci ubijenih Jevreja, Poljaka, Roma i ostalih žrtava fašizma o saveznicima trećeg rajha?

Šta god misle, opet licemjerno šute!

Zvanična Srbija ga rehabilituje prosle godine, na protest izadje nekoliko desetina stanovnika Beograda.

Naša politička scena bez reakcije, ovi se postrojavali proslih godina pa sad napali novinare, šta očekivati naredne godine?

A mi ? Šta god ovi licemjerni mislili, naše su rane svježe i mi nismo zaboravili šta je ta ideologija radila prije 20ak godina po našoj Domovini.

Tim će sljedbenicima biti izrečena presuda u Hagu za 10 dana.

Dok god tinja ili plamti ideja veličanja saveznika trećeg rajha, mi smo na oprezu.

Tražimo od svih institucija BiH ozbiljno djelovanje i da se oštro kazne napadači na novinare u Višegradu!”, napisao je Konaković na svom Facebook profilu.

Nakon njemackog napada na Kraljevinu Jugoslaviju ta je Kraljevska vojska razbijena za nekoliko dana. Sklonio se pukovnik…

Posted by Elmedin Dino Konakovic on Sunday, March 13, 2016

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.