Dunović: Napad na novinare je sraman i barbarski čin

Vijesti 14. mar 201608:45 > 08:48
N1

Potpredsjednik Federacije BiH osudio je napad na novinarske ekipe N1 i Federalne televizije, koji se desio tokom jučerašnjeg okupljanja Ravnogorskog pokreta u Višegradu.

“Današnji napad Ravnogorskog pokreta na novinarske ekipe Federalne televizije i N1, koji se dogodio u Višegradu, sraman je i nedopustiv barbarski čin i u skladu je sa fašističkom ideologijom koju navedeni pokret propagira.

Napad na slobodu medijskog izvještavanja, fizički nasrtaj na novinarske ekipe, prijetnje i primitivna retorika udar su na demokratiju i civilizirano društvo. Bosna i Hercegovina kao država mora pronaći, u najkraćem mogućem roku, način da se efikasno suprotstavi djelovanju ovakvih organizacija, zabrani njihov rad i onemogući bilo kakav vid širenja fašizma kao ideje.

Očekujem da napadači budu procesuirani, te da se ovakvi i slični događaji ubuduće sistemski onemoguće. Tekovine antifašizma, kao i moderno, sekularno društvo jedini su imperativ budućnosti na ovim prostorima“, navedeno je u saopćenju iz Kabineta potpredsjednika FBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.