Danka Tešić: Policija je ozbiljno pristupila prijavi napada

Vijesti 14. mar 201615:14 > 15:23
N1

Nakon jučerašnjeg napada na ekipu N1 u Draževini kraj Višegrada, Danka Tešić, portparolka Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo za N1 komentarisala je stav i reakcije MUP-a RS, te komentarisala navode inspektora u Višegradu koji je jučer kazao da je obilježavanje godišnjice hapšenja Draže Mihailovića u Višegradu.

“Sama činjenica da su policijski službenici brzom i efikasnom reakcijom identifikovali i lišili slobode jednu osobu dok je novinarka davala izjavu u policiji jasno govori koliko je policija Višegrada ozbiljno pristupala prijavi. Licu koje je lišeno slobode uručen je prekršajni nalog, i to po dva osnova – za fizički napad i grubo vrijeđanje, dok je protiv još jednog lica koje je verbalno vrijeđalo ekipu N1 pokrenut zahtjev za pokretanje prekršaja za grubo vrijeđanje”, kazala je Tešić.

Dežurni tužilac se jučer izjasnio da nema krivičnog djela, a Tešić to komentariše riječima:

“Izjasnio se da nema krivičnog djela, ali naređeno je da se materijal proslijedi tužilaštvu na ocjenu i nadležnost, što će biti učinjeno tokom današnjeg dana. Treba se uzeti u obzir da je izjava data prije okončanja skupa, kada stvarno nije bilo problema, jer se incident desio nakon završenog skupa”, pojasnila je Tešić.

Za N1 otkrila je i da je druga osoba kojoj će biti uručen prekršajni nalog, žensko, inicijala B. T.

Podsjećamo, Boško Branac, napadač na ekipu Televizije N1, pušten je na slobodu uz dva prekšajna naloga.

Kako N1 saznaje, prekršajni nalozi odnose se na fizički napad i grubo vrijeđanje ekipe N1 na jučerašnjem okupljanju pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta kod Višegrada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.