Šta su građani u BiH poručili političarima za 1. april

N1

Ako vam je neko danas pokušao prodati jeftinu šalu, doveo u zabludu, znajte da nije iz loše namjere. Danas je Međunarodni dan šale - 1. april. Kako građani reaguju na šale i s kim bi se najradije našalili da imaju priliku, provjerila je Minela Jašar.

“Penzije su redovne, sve je super”, “Ma sve nam je potaman, ja se za budućnost ove djece ne brinem”, te “Evo sad me zovu, kažu dobio si posao”…samo su neke, nažalost, od šala koje su nam ispričali naši sagovornici.

Materijala za šalu u BiH ima u izobilju. Bosanci i Hercegovci su se uvijek znali našaliti na svoj račun, na tuđi pogotovo. Damir Nikšić to radi svakodnevno. Najdrže su mu šale na račun političara.

“Da sam iz MMF-a, nazvao bi ove naše i rekao nećete dobiti kredit, nećemo svakako – ustvari. Ne, rekao bi dobili ste, dobili ste na lutriji, MMF vas zove, sva trojica, rotirajte se od sreće. Ganjajte se k'o tri prasića. Odmah ih zamišljam, rotirajuće Predsjedništvo. Ona karoserija za djecu, njih trojica se vrte i onda svako malo se zaustavi da ovaj jedan siđe”, navodi Nikšić.

Na njihov se račun vlast šali 20 godina, kazali su nam građani, pa su poželjeli barem jedan dan da zamijene uloge.

“Rekla bi im da će uvijek biti izabrani na funkcije na kojima su sada” i “Da se neuozbilje”….

Ni mladi u Banjaluci nisu ostali dužni vladajućim strankama.

“Cijeli svijet nam se smije aerodromu u Trebinju. Pored toga je obećano da će izgraditi stazu za Formulu 1, što je još jedna velika obmana za izbore”, ističe Nikola Dronjak.

Zoranu Hercegu su svakodnevni apsurdi najsmješniji. Kaže ni vic više ne može biti smiješan.

“Mi smo sad u fazonu da nam je vic stvarnost i onda ljudi više ne kontaju da je nešto vic, nego kažu, e jest nek’ mu je rekao, nek’ mu je spustio. Ili tako i treba, glasat ću opet za njega. To je nekad kod nas bilo pravo ofirno – govorilo se kupit’ foru. Ako bi kupio foru onda bi te zezali barem jedan semestar, a danas ih svi kupujemo i klapamo ušima i nije nam čak to ni smiješno”, tvrdi Herceg.

Neki su se i neslano našalili.

“Nazvao me sin i rekao da je razbio glavu, hahahaha”…”Zeznuo sam prijatelja, a nju ne smijem”.

Prvi april još uvijek traje, ako se niste s nekim našalili, onda još imate vremena da to učinite, samo zapamtite na svoj ili tuđi račun uopšte nije bitno, bitno je da šala izazove smijeh, a ne suze.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.