Lukač: Otvorenje džamije Ferhadije proteklo bez problema

Vijesti 07. maj 201614:42 > 14:45
N1

Svečano otvorenje Ferhat-pašine džamije u Banjaluci proteklo je bez problema, potvrdio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, u obraćanju novinarima nakon svečanosti.

S obzirom na to da se vjernici još nisu razišli, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i dalje drži sve pozicije u skladu sa planom.

“Do sada je sve realizovano veoma dobro. MUP je uspješno završio ovaj zadatak. Nadam se da će tako i ostati do kraja, da ćemo ispratiti one koji su došli u Banjaluku sigurno, da se tako i vrate svojim kućama”, rekao je Lukač.

Prema njegovim riječima, Banjaluka je danas poslala poruku čitavoj Bosni i Hercegovini da je spremna na mir, suživot i da je otvoren grad u koji mogu svi da dođu sigurno. Izrazio je nadu da će tako biti i ubuduće.

“Poseban izazov za MUP je bio dolazak velikog broja ljudi, vozila, delegacije na čelu sa premijerom Davutogluom i naše domaće delegacije iz BiH. Mislim da svi zaslužuju veliku pažnju, koju smo i pružili i morali smo i sa obavještajnog i sa bezbjednosnog policijskog apsekta da obezbjedimo njihovo kretanje i boravak u Banjaluci”, rekao je Lukač.

Na pitanje da li je bilo incidenata, odgovorio je da se za sada ništa naročito nije pojavilo i izrazio nadu da će tako ostati do kraja.

“Moram da čestitam pripadnicima MUP-a na naporu koji su danas učinili da ovo sve protekne bezbjedno”, kazao je Lukač.

Rekao je da je u Banjaluku došlo oko 120 autobusa i nekoliko stotina privatnih automobila, a prema prvim procjenama, otvorenju džamije prisustvovalo je šest do osam hiljada ljudi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.