Advokat Karkin o Kajmaković: Gdje je tu moral?

Vijesti 26. sep 202219:38 1 komentar
N1

Rusmir Karkin, advokat koji je zajedno sa svojim ocem Fahrijom Karkinom, koji je preminuo, zastupao Zijada Turkovića za N1 je govorio o Diani Kajmaković, inače postupajućoj tužiteljici u slučaju Turković a koja je završila na američkoj crnoj listi.

Karkin za N1 objašnjava da su se i ranije pojavljivale razne inkriminirajuće informacije koje se dovode u vezu sa Kajmaković a koje je trebalo istražiti. Kako pojašnjava Karkin, glavno pitanje je- “Gdje je tu moral?”

“Čim se pojavi sumnja treba doći do suspenzije dok se ne rasčiste stvari. Za pretpostaviti je da su nosioci pravosudnih funkcija visoko moralni ljudi. Pa zar ti moral dozvoljava da obavljaš funkciju ukoliko se pojavi optužba da si kriminalac”, kazao je Karkin.

Kajmaković je poznata po slučaju Turković: “Ona je baraba i nju čuva SDA”

Sada, kako navodi Karkin nakon najnovijih informacija odnosno spominjanja Kajmaković unutar Sky aplikacije odmah je trebao reagovati njen šef, Milanko Kajganić v.d. glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i  Hercegovine.

“Razočaran sam što je došlo do toga da je stranci stave na crnu listu da je okarakterišu kao osoba koja je osumnjičena za teška krivična djela to je vrlo ružno. Trebao je njen šef da je suspenduje i da ona podnese ostavku dok se ne riješe pitanja optužbe protiv nje”, istakao je Karkin.

SAD uvele sankcije Diani Kajmaković

Kajmaković je pomagala u skrivanju dokaza, sprečavanju krivičnog gonjenja i na drugi način pomagala kriminalne aktivnosti u zamjenu za ličnu korist. Takođe je pokušala da blokira istragu o svojim očiglednim kriminalnim vezama, između ostalog navedeno je u odluci o stavljanju na američku crnu listu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare