Akcija “Drum”: FUP uhapsio pet službenika MUP-a KS

Vijesti 12. okt 202210:25 1 komentar
FUP

U jutrošnjoj akciji Federalne uprave policije (FUP) zvanoj "Drum" koja se provodila pod nalogom Tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapšeno je pet službenika MUP-a KS nakon pretresa u policijskoj stanici Hadžići, a zbog sumnje da su umiješani u korupciju.

Kako je rečeno iz FUP-a, uhapšeni se terete da su počinili krivična djela – primanje nagrade ili drugog oblika koristi zbog trgovine utjecajem te zbog zloupotrebe položaja.

FUP

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na pet lokacija na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom je uhapšeno pet osoba M.K. (1971), A.F. (1971), J.K. (1991), M.H. (1974) i Š.A. (1975), a radi se o ovlaštenim službenim osobama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

FUP

Uhapšene osobe terete se da su u posljednjih godinu dana posredno ili neposredno zahtijevali, zaprimili i prihvatili novčanu nagradu, drugu korist i obećanje nagrade za sebe ili drugog, koristeći svoj službeni položaj, posredovali da službena osoba u Federaciji BiH izvrši ili ne izvrši službenu radnju, te su kao službene osobe u Federaciji iskorištavali svoj službeni položaj i ovlaštenje, prekoračivši granice svoje službene ovlasti i ne obavivši svoje službene dužnosti, čime su sebi ili drugome pribavili protivpravnu imovinsku korist u za sad neutvrđenom iznosu.

FUP pretresa policijsku stanicu u Hadžićima

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare