Akcija “Transporter”: Poznata imena privedenih, pretresaju se objekti širom BiH

Vijesti 16. nov 202112:411 komentar
Izvor: N1/Ilustracija

U ovkiru akcije "Transporter" koja se od jutarnjih sati provodi na više lokacija u BiH, vrše se pretresi objekata, stanova i automobila u vlasništvu bivšeg savjetnika Draga Mektića, Bojana Cvijetića, koji je jedna od devetero uhapšenih. Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, među uhapšenima je i jedan inspektor MUP-a RS koji je ranije suspendovan.

Prema navodima Srpskainfo, riječ je o Mladenu Milovanoviću koji je uhapšen i ranije zbog pomaganja pripadniku škaljarskog klana Milošu Božoviću.

Među uhapšenima su i drugi biznismeni čiji objekti se također meta pretresa koji se vrše na 20 lokacija u RS, Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu. Kako Srpskainfo saznaje ovom akcijom su obuhvaćeni i Aleksandar N, Ivan J, Saša R, Tijana S, Dragan K, Radislav T, Siniša B, Petar D, Igor K.

“Jutros je uhapšen jedan naš inspektor koji je ranije suspendovan. Ono što je još gore, prema nekim informacijama koje imamo, je da neće biti jedini. Mi smo krenuli da ‘čistimo smeće ispred svoga praga’ što se kaže u narodu”, rekao je Lukač.

Akcija “Transporter” se provodi po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar