Alkalaj za N1: Historijski trenutak za Bosnu i Hercegovinu, u određene zemlje sam razočaran

Vijesti 23. maj 202418:16 0 komentara
Sven Alkalaj (SONNY TUMBELAKA / AFP)

Ambasador BiH u SAD-u Sven Alkalaj za N1 je komentarisao današnju sjednicu Generalne skupštine UN na kojoj je usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Kako je kazao Alkalaj, ovo je veliki uspjeh za BiH a u neke zemlje je razočaran zbog glasanja.

“Čovjek je u ovom trenutku ponosan što je dio bh. reprezentacije u UN-u danas gdje je pravda i istina doživjela veličanstveni uspjeh. Upravo se mnoge zemlje objašnajvaju kako su i zašto glasale. To je sada u proceduri i ponosno je biti dio bh. delegacije na ovom historijskom zasjedanju”, kazao je Alkalaj.

Dodaje da je BiH predstavljena u najboljem svjetlu.

PROČITAJTE JOŠ

“Kada vam se u stomaku napravi guta do trenutka kada je glasanje izvršeno i završeno, neki članovi delegacije su čak i suzu pustili. Mislim da je ovo veliki trenutak i svi se osjećamo ponosno. I oni u zemlji i svi. BiH je predstavljena u najboljem svjetlu i dokazali smo to nakon glasanja”.

Još je kazao da je razočaran u određene zemlje zbog glasanja.

“Jesam, u određene zemlje sam i razočaran. Da ne bih sada puno navodio. Mnoge zemlje su kalkulisale sa političkim stvarima, ja ću navesti UAE i mnoge druge da ih ponovo ne navodim. Ovi koji su apstinirali je malo razočaravajuće, poveli su sa sobom druge zemlje. Važan je rezultat, krajnja pobjeda. Malo je zemalja koje su glasale protiv, to su zemlje koje imaju diktatorske režime”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!