Ana Mrnjavac emotivno: Tvojim odlaskom nestala je sva ljepota življenja

Vijesti 06. feb 202311:37 1 komentar
Facebook

Prošlo je 15 godina od ubistva Denisa Mrnjavca, sarajevskog srednjoškolca, 16-godišnjeg dječaka čiji su život na brutalan način u tramvaju kod Tehničke škole ugasili Nermin Sikirić, Ademir Lelović i Berin Talić. Povodom ove bolne godišnjice Denisova majka Ana Mrnjavac oglasila se emotivnom porukom.

Majka Ana je uz Denisovu galeriju fotografija na Facebooku objavila status kojeg je posvetila svom sinu.

“Sine moj, tvojim odlaskom otišlo je i sve ono što je odisalo lijepotom i bezbrižnošću tvoga djetinjstva i odrastanja. Nestao je tvoj svijet mašte: ulice, koje su noću ‘postajale mjesta avanturizma i uličnih utrka'…, parkovi, koji su oživljavali vilama i čarobnjacima, dok je šumama vladalo životinjsko carstvo… Dvorci i utvrde su mjesta vitezova i princeza…”, napisala je Ana Mrnjavac.

Kako kaže, odlaskom njenog sina nestala je sva ljepota življenja.

“Svijet i ljudi postali su obični i svakodnevni, parkovi monotoni, šume nezanimljive, a stari dvorci obične zidine. Tvojim odlaskom nestala je čarolija, srušio se cijeli svijet, jer ti si moj cijeli svijet, sunce mamino jedino, Sine moj”, kazala je na kraju majka Ana.

Denis Mrnjavac je bio učenik drugog razreda Katoličkog školskog centra u Sarajevu koga su 5. februara 2008. godine na povratku iz škole u tramvaju napala tri maloljetna delikventa. Denis je teške tjelesne ovrede zadobio 5. februara, a dan kasnije je preminuo.

Navodno im je smetao Denisov pogled pa su ga u prepunom tramvaju pretukli, a Nermin Sikirić mu je nanio povrede nožem od kojih je preminuo.

Još tužnija je bila činjenica da u tramvaju niko nije reagovao dok se gasio jedan mladi život.

Denis je postao simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja. Građani su nekoliko puta izlazili na ulice, tražili promjene zakona, veću sigurnost, slobodu.

Nermin Sikirić, koji je u vrijeme ubistva Mrnjavca bio maloljetan, pravosnažno je osuđen na deset godina zatvora. Konačnom presudom Vrhovni sud je njegove pomagače Ademira Lelovića osudio na 15 godina, a Berinu Taliću kaznu povećao sa 4 na 10 godina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare