Arnautović, Cvitanović, Papić, Tothova i Lukač gosti Dana uživo

Vijesti 27. maj 202209:57 0 komentara
N1

Ne propustite još jedno izdanje emisije Dan uživo, od 16 do 18.30h.

Danas gledajte:

Vjekoslav Bevanda ponovno blokirao odluku o financiranju izbora iz rezervi. U proceduri Okvirni proračun institucija. EU pozvala HDZ da smjesta deblokira novac izbore. Kako sve to utječe na pripreme izbornog procesa, hoće li reagirati OHR, slijede li kaznene prijave protiv odgovornih – pitamo Suada Arnautovića, predsjednika Centralne izborne komisije BiH.

O današnjoj sjednici HNS-a, izborima, prijetnjama o preustroju BiH, opstrukcijama i blokadama – razgovaramo sa Ilijom Cvitanovićem, predsjednikom HDZ-a 1990.

Društveno-političku zbilju analiziramo sa Žarkom Papićem.

Cijene hrane i drugih proizvoda na globalnoj razini nezaustavljivo rastu zbog dešavanja u Ukrajini, kakav će efekat to imati na globalnu scenu u narednom periodu, može li se nadomjestiti gubitak u proizvodnji izazvan ratom u Ukrajini te o tome da li će se povećati siromaštvo u svijetu u Dan uživo otkriva ekonomistica UN-ove Organizacije za hranu i poljoprivredu Monika Tothova.

Danas je u Sarajevu otkriven spomenik u čast legendarnom Mirzi Delibašiću. Sa nama danas autor ovog umjetničkog djela Adis Lukač.

Vaš domaćin danas je Boris Brezo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!